Χάρης Σαββόπουλος

MSc

O Χάρης Σαββόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι τελειόφοιτος του MSc στη Σχολική Ψυχολογία (Εφαρμογές Ψυχολογίας στο Σχολικό Περιβάλλον) του Canterbury Christ Church University.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές, κινητικές και αισθητηριακές διαταραχές.  Από το 2015 εργάζεται στο Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Ταξίδι στην Ανάπτυξη», ενώ διδάσκει και στο τμήμα Β. Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Έχει εξειδικευτεί στην προσέγγιση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης από το University of Southern California και έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικών με θεραπευτικές προσεγγίσεις για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως PECS, TEACCH και άλλα. Ακόμη, συμμετείχε σαν εργοθεραπευτής στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “ΠΑΥΕΥΣ” του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι δημιουργός του ergoulis.gr και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με προφορικές και αναρτημένες εργασίες.