Χρήστος Πιλάλης

Ο Χρήστος Πιλάλης είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και MSc Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Είναι σκακιστής απ΄τα 12 του χρόνια, διεθνής μετρ στο διαδικτυακό σκάκι, διεθνής εκπαιδευτής, οργανωτής και διαιτητής
στο σκάκι, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) για περίπου 17 χρόνια και Γραμματέας της Επιτροπής Media and Communication της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης από πέρσι.

Μέχρι πέρσι ήταν μέλος της Επιτροπής για το σκάκι στην Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ένωση. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας για το “Σκάκι στην Εκπαίδευση” για 6 χρόνια.

Είναι επίσης Πρόεδρος των Επιτροπών Σχολικού και Κοινωνικού Σκακιού της ΕΣΟ. Έχει διδάξει το σκάκι σε αθλητικούς συλλόγους, σε Δημοτικά Σχολεία, σε προγράμματα συλλόγων γονέων, στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων. Είναι επίσης συντάκτης της σκακιστικής στήλης στις εφημερίδες “Ελεύθερος Τύπος” και “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Έχει συνεργαστεί για το σκάκι με πολλές εφημερίδες αλλά και αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τα τελευταία 30 χρόνια. Το 1999 – 2001 ήταν μέλος της πενταμελούς ομάδας που ανέλαβε την σύνταξη των προβλεπόμενων Οδηγών Κατάρτισης για την ειδικότητα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης “Προπονητής Σκάκι”.