Χρήστος Ξυραφάκης

MSc (c), Lecturer

Ο Χρήστος Ξυραφάκης είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ τμήματος Μαθηματικού και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Επιστημολογία και Διδακτική στα Μαθηματικά» το οποίο παρέχεται, επίσης, από το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Εκτός από το ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρό του, κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με την κατασκευή μαθηματικών σεναρίων/παιχνιδιών χρησιμοποιώντας τεχνολογία και χειροτεχνίες.

Πιστεύει ότι η αναγωγή μαθηματικών εννοιών σε προβλήματα της πραγματικής ζωής είναι το κλειδί για να αποκτήσουν οι μαθητές μία βαθύτερη γνώση. Ως μαθηματικός έχει πολυετή εμπειρία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα έχει διδάξει σε αμερικάνικο σύστημα (American Core, Ib) στο «American Community School, Athens (ACS, Athens)» ενώ πλέον ανήκει στο διδακτικό προσωπικό των «Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη».

Εκτός από τις σπουδές του πάνω στις θετικές επιστήμες, ο Χρήστος Ξυραφάκης έχει και καλλιτεχνικό υπόβαθρο, αφού είναι Χορευτής και Δάσκαλος Σύγχρονου χορού αλλά και Χορογράφος.

Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα (Κρατική Σχολή Χορού).

Επίσης, ως άξιος υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση είναι μεταπτυχιακός απόφοιτος της Ακαδημίας Χορού του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία (Salzburg Experimental Academy of Dance) πάνω στο αντικείμενο της Χορογραφίας. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια και αφού έχει περιοδεύσει με διεθνείς ομάδες χορού θεωρεί τον εαυτό του ως «πολίτη του κόσμου».