Δήμητρα Όουενς

Η Δήμητρα Όουενς είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με Master of Sciences στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία από του Swansea University στην Ουαλία. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Έχει εκπαιδευτεί στη «Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής Διαταραχής και στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές στο Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Εταιρεία γνωσιακών συμπεριφοριστικών σπουδών).

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια (με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και ομιλίες) ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει επίσης σε μελέτες πειραματικής ψυχολογίας, νευροψυχολογίας καθώς και στην βασική έρευνα με ζωϊκά πρότυμα.

Εργάζεται ως ψυχολόγος ενώ, επίσης, έχει διδάξει ως guest μεθοδολογία Έρευνας και στατιστική στα πλαίσια μεταπτυχιακών Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται αλλά δεν περιορίζονται στην νευροψυχολογία και κλινική ψυχολογία.