Δρ. Αθανάσιος Μιγδάνης
Ο Αθανάσιος Μιγδάνης απέκτησε το βασικό του πτυχίο BSc (Hons) in Human Nutrition and Dietetics από το Πανεπιστήμιο Leeds Beckett University της Μεγάλης Βρετανίας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Aberdeen της Σκωτίας με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Διατροφή και το Μεταβολισμό. Κατά τα έτη 2003 με 2005 εργάστηκε ως Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το 2008 ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ενώ παράλληλα από το 2011 έως σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπροσθέτως, κατά τα έτη 2020-2022 επίσης εργάστηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος του τμήματος Διατροφής Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Κρήτης και του τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα τελευταία χρόνια είναι συνυπεύθυνος ενοτήτων του μεταπτυχιακού προγράμματος “Η διατροφή στην υγεία και την νόσο” της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2018 εκπόνησε, στο ίδιο πανεπιστήμιο, τη διδακτορική του διατριβή αναφορικά με τη διατροφική διαχείριση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές εκτομές του παχέος εντέρου.
Τέλος, το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και περιλήψεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών. Ακόμη, επιστημονικές εργασίες στις οποίες έχει συμμετάσχει έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια.