Δρ Γκουτζουρέλας Νικόλαος

Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, MSc, PhD

O Γκουτζουρέλας Νικόλαος είναι Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στην «Μοριακή Βιολογία – Εφαρμοσμένη Γενετική και Διαγνωστικούς δείκτες». Επιπλέον είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Βιοχημεία με αντικείμενο τους «Μοριακούς μηχανισμούς επίδρασης αντιοξειδωτικών εκχυλισμάτων σταφυλιών σε μυϊκά και ενδοθηλιακά κύτταρα».

Από το 2016 μέχρι το 2019 εργάστηκε ως Διευθυντής του εργαστηρίου Βιομετρήσεων της Εταιρίας Βιολειτουργικών τροφίμων «EATWALK». Τα τελευταία δύο έτη είναι συνεργάτης του Aegean Omiros College όπου διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα της Διαιτολογίας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του αλλά και μετέπειτα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θεματολογία την «Βιοχημεία της Άσκησης, την «Βιοχημεία της Διατροφής, την «Βιοχημεία της Νηστείας» και την «Τοξικολογία» με έμφαση στο οξειδωτικό στρες και τα αντιοξειδωτικά. Έχει συνυπογράψει 29 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων» (Εκδόσεις Αρμός).  Παράλληλα έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.