Δρ. Γλυκερία Σελίμη

BA, MA, PhD

Η Δρ. Γλυκερία Σελίμη είναι αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MA) στην Αγγλική Κουλτούρα και Λογοτεχνία (Southampton University).

Διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και σε ενήλικες ενώ έχει συμμετάσχει με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού-μέντορα σε διαδοχικά προγράμματα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα, θεωρίες ταυτότητας, τον οπτικό γραμματισμό με έμφαση στη συνέργεια λέξης και εικόνας καθώς και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διδασκαλία και μάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Έχει εκδώσει άρθρα της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια.