Δρ. Πωλ Φαρατζιάν

Επισκέπτης Καθηγητής Τμήματος Διαιτολογίας

Ο Δρ. Πωλ Φαρατζιάν, είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen με τίτλο: «Διατροφή και Άσκηση», με υποτροφία από το Ίδρυμα Π. Χαροκόπου. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στο ίδιο Τμήμα ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής από το 2014 ως το 2016.

Η διδακτική του εμπειρία συνίσταται στην διδασκαλία στο ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, στο MSC in Advanced Dietetic Practice του Queen Margaret University στην Αθήνα και στο ΠΜΣ «Διατροφή Δημόσια Υγεία και Πολιτικές» του ΓΠΑ. Επίσης, έχει διδάξει στα προπτυχιακά προγράμματα του Χαροκοπείου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει 27 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 8 ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής, ως Πρόεδρος Στρογγυλής Τράπεζας και ως διοργανωτής σε Πανελλήνια και Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια του χώρου.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.