Δρ. Σπυρίδων Κανελλάκης

Ψυχολόγος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, PhD

Ο Δρ. Σπύρος Κανελλάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη και του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 – 2006 απέκτησε το μεταπτυχιακό του με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Διατροφή και Μεταβολισμό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν με διάκριση. Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Διατροφική Αγωγή και Διατροφική Αξιολόγηση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με Ευρωπαϊκή Υποτροφία και Αριστείο, ενώ συνέχισε τη συνεργασία του με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια της μεταδιδακτορικής του έρευνας με θέμα Σύσταση και Αντίληψη Εικόνας Σώματος στον ελληνικό πληθυσμό.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και ερευνητικής του πορείας έχει ασχοληθεί ερευνητικά με κλινικά θέματα διατροφής, με την επίδραση διαφόρων κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη εικόνας σώματος και στο σχεδιασμό και υλοποίηση συμπεριφοριστικών προγραμμάτων διατροφικής αγωγής και τροποποίησης συμπεριφοράς. Έχει 22 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 326 ετεροαναφορές και h-index 9.

Από το 2008 έως το 2021 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο προσωπικό του γραφείο στην Αθήναλ. Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου. Τα τελευταία 7 χρόνια συστηματικά διδάσκει θεματικές διατροφικής αγωγής, διατροφικής αξιολόγησης, παιδικής διατροφής και συμπεριφοριστικών παρεμβάσεων τροποποίησης συμπεριφοράς και ψυχολογία της διατροφής σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας, Ιατρικής Σχολής Πάτρας, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τέλος, έχει επιτελέσει 2 χρόνια γραμματέας και 6 χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας έως τον Ιούνιο του 2021.