Δρ. Ειρήνη Ταλιούρη

MSc, PhD

Η Ειρήνη Ταλιούρη είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το 2000 έως και το 2004 εργάστηκε σε ερευνητικά εργαστήρια στο Ι.Τ.Ε και στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ από το 2007 έως και το 2012 ως εργαστηριακός υπεύθυνος και επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης με βασικά αντικείμενα μελέτης το stress και τα Νευροπεπτίδια CRH, FasL, Urocortin, καθώς και τη συμπεριφορά του ιού HPV σε επίπεδο Μοριακής Βιολογίας.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση φοιτητών (Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών) στο πλαίσιο εκπόνησής εργασιών τους στο ερευνητικό εργαστήριο και δούλεψε στην Μικροσκοπία με σκοπό την πειραματική επίδειξη σε φοιτητές αλλά και την εκπόνηση ερευνητικών μελετών.

Από το 2008 έως και το 2011 εργάσθηκε στην Διοργάνωση των Σεμιναριακών Διαλέξεων Ωνάση σε συνεργασία του ΙΤΕ με το Ίδρυμα Ωνάση. Από το 2014 έως και τώρα ασχολείται με την διδασκαλία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, σε αντίστοιχες δομές.

Στο τμήμα Μαιευτικής διδάσκει το μάθημα Μικροβιολογία – Έλεγχος Λοιμώξεων.