Έλενα Μπολονάση

Δικηγόρος – Εγκληματολόγος

Η Έλενα Μπολονάση είναι Δικηγόρος (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών) – Εγκληματολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (Università di Novedrate) και δίπλωμα επιμόρφωσης στη Δικαστική – Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ).

Αποφοίτησε, επίσης, από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα, έκανε μουσικές σπουδές. Είναι καθηγήτρια σε αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εγκληματολογικής Ψυχολογίας. Διδάσκει «Εγκληματολογία», «Ανακριτική», «Ποινικό Δίκαιο», «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα», «Δίκαιο Ανηλίκων», «Διαταραχές προσωπικότητας και Έγκλημα» σε Κ.Δ.Β.Μ.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας: «Ο λύκος μένει σπίτι», εκδ. Ψυχογιός και «Ο λόφος του Ερνιόν», εκδ. 24γράμματα – βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας με 1ο και 3ο Βραβείο για τα σενάριά της. Ασχολήθηκε με το τηλεοπτικό, αστυνομικό ρεπορτάζ και αρθρογραφία πολιτιστικού περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστές ιστοσελίδες.