Δρ. Φοίβη Σπέη

PhD, Programme Director BSc (Hons) Occupational Therapy & PL BSc (Hons) Psychology Science

Η Δρ Σπέη Φοίβη είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προπτυχιακού προγράμματος Εργοθεραπείας που προσφέρει το Aegean College. Είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας της Υγείας του Cardiff Metropolitan University της Βρετανίας και απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Α.ΤΕΙ Αθήνας, ενώ από το 2015 έως και σήμερα είναι εξωτερική επιστημονική συνεργάτιδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και διδάσκουσα στο ΠΜΣ  “Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος καταστροφών και κρίσεων“.

Επίσης, είναι διδάσκουσα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η προϋπηρεσία της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την συνεργασία της με το Κέντρο Ημέρας “Βαβέλ” όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικές θεραπείες σε μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και τη θεραπευτική ιππασία στην Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας.

Αρθρογραφεί στο efiveia.gr και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και προφορικές παρουσιάσεις. Έχει, ακόμη, δημοσιεύσεις σε πλήρη και περιληπτική μορφή σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Υπηρετεί την κλινική πράξη ως ιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας “Ρόδι”, κέντρο παιδιού, εφήβου και οικογένειας, στην περιοχή  Ζωγράφου.