Γιάννης Γιαλαμάς

Lecturer

O Γιάννης Γιαλαμάς σπούδασε Διδακτική της Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, απέκτησε ειδικεύσεις στην διασφάλιση ποιότητας καθώς και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Για περισσότερο από 10 χρόνια απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα με ελληνικά projects αλλά και του εξωτερικού, που σχετίζονται με την τηλειατρική, με το digital marketing, την διαχείριση έργων, και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, είτε ως εκπαιδευτής είτε ως διαχειριστής. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται το STEM και η επιμόρφωση ενηλίκων.

Είναι εκπαιδευτής στο Aegean College της Λάρισας από το 2019, στο προπτυχιακό τμήμα BSc (Hons) Computing και στο BSc (Hons) Business Administration. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο ΤΕΙ της πόλης, σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ της Λάρισας και της Αθήνας, αλλά έχει περάσει και από την δημόσια και ιδιωτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ για 3 χρόνια απασχολούνταν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Είναι επίσης εξεταστής του πρακτικού μέρους των εξετάσεων πιστοποίησης ΙΕΚ.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν οι νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, και η υιοθέτηση τεχνολογιών (όπως το VR και η AI) κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος της διεθνούς Social Innovation Academy, και συμμετέχει στον οργανισμό Prosvation, με σκοπό την προώθηση δράσεων επιχειρηματικότητας και υιοθέτηση καινοτομιών από την αγορά.