Γιώργος Μακρής

Λογοθεραπευτής, MSc

Ο Γιώργος Μακρής είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακό διακρατικό διατμηματικό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Δ.Δ.Μ.Δ. από τη σχολή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο), όπως και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της Διαχείρισης της γήρανσης (γεροντολογία) και των χρονίων νοσημάτων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Έχει πάνω από 12έτη εμπειρία σε διάφορες δομές της υγείας, της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής. Επίσης, είναι συνεργάτης στο τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου) από το 2011 και στο Δ.ΙΕΚ Τρίπολης στη διδασκαλία θεωρητικών, κλινικών και εργαστηριακών μαθημάτων.

Ασκεί χρέη ακαδημαϊκού υπεύθυνου στο τμήμα Λογοθεραπείας του Aegean Omiros College σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University (CCCU, UK).

Έχει μεταφράσει βιβλία για την επιστήμη της λογοθεραπείας («Δυσφαγία στις Κινητικές Διαταραχές», εκδ. Γκότσης) και παρακολουθήσει μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια (μέθοδος LSVT@LOUD για άτομα με Νόσο του Πάρκινσον, TEACCH, Intensive Interaction, Makaton, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση κ.α.).

Έχει υπάρξει εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις και επόπτης πολλών πτυχιακών εργασιών.