Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας

Programme Director BSc (Hons) Dietetics, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MMedSci, PhD

Ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει MMedSci in Public Health Nutrition από το Glasgow University και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».

Έχει εργαστεί στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως διδάσκων και ερευνητής, καθώς και σε ιδιωτικά κολλέγια.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει  τη συμμετοχή του σε τέσσερα ακαδημαϊκά βιβλία, καθώς και έναν Οδηγό Προαγωγής Υγείας για το Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης, έχει 17 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με 290 αναφορές. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος και διοργανωτής σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια του χώρου.

Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρίας και του δικτύου της Nutrimed από το 2006. Ήταν Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων από το 2010 μέχρι το 2016, ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD).

Εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος στο τμήμα Διαιτολογίας του Aegean College.