Ιωάννης Δόμβρος

LLB, LLM, MICS

Ο Ιωάννης Δόμβρος εργάζεται από το 1997 ως Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Ναυτικό, το Εμπορικό και το Αστικό Δίκαιο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995 και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master of Laws (LL.M.) στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Southampton.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Professional Qualifying Examinations του Institute of Chartered Shipbrokers (I.C.S.) και του απονεμήθηκε το βραβείο Paragon Shipping–President’s Prize για την καλύτερη παγκοσμίως γενική επίδοση στις εξετάσεις του Απριλίου 2015.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και του ICS και συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή του Τριμηνιαίου Νομικού Περιοδικού «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ» που εκδίδει ο Δ.Σ.Π.

Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία, έχει συνεργασθεί με τους περισσότερους διεθνείς αλληλασφαλιστικούς οργανισμούς (P&I Clubs) και με ελληνικές και αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρίες και έχει συμμετάσχει στην διαχείριση σοβαρών ατυχημάτων πλοίων. Από το 2016 διδάσκει Ναυτικό Δίκαιο και Θαλάσσια Ασφάλιση στα προγράμματα της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College.