Ιωάννης Σαρρηγεωργίου

Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, MSc

Ο Ιωάννης Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Τον Απρίλιο του 2018 ολοκλήρωσε το διετές, διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, του Τμήματος Βιολογίας και Ιατρικής του Εθνικού και Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)  «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» εκπονώντας την Διπλωματική του εργασία στο Εργαστήριο Ανοσολογίας του Τμήματος Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστούτου Παστέρ.

Από το 2019 έως και σήμερα αποτελεί υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ συνεχίζει το ερευνητικό του έργο στο εργαστήριο Ανοσολογίας του ΕΙΠ όπου έλαβε τριετή υποτροφία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού και Εθνικού προγράμματος ΕΣΠΑ. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του αφορά τη μελέτη των Φυσικών Αντισωμάτων σε υπεζοκωτικές συλλογές ποικίλης αιτιολογίας σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Εργαστηρίου Ανοσολογίας, του Τμήματος Ανοσολογίας του ΕΙΠ.

Ως υποψήφιος διδάκτωρ, έχει αναπτύξει μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε τρία ερευνητικά προγράμματα καθώς κατέχει πλούσιο επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρεια και summer schools. (https://orcid.org/0000-0002-3545-0330)

Τέλος, διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία από το 2018 έως σήμερα σε ακαδημαϊκά φροντηστηριακά μαθήματα προετοιμασίας για κατατακτήριες εξετάσεις στη σχολή της Ιατρικής και της Βιολογίας, διδάσκοντας τα μαθήματα της Κυτταρικής Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής.