Κυριάκος Ρέππας

Επισκέπτης Καθηγητής Τμήματος Διαιτολογίας

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κυριάκος Ρέππας αποφοίτησε από το τμήμα Αισθητικής του ΤΕΙ Αθήνας το 1997 και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής – Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002. Από τότε ασχολείται με το επάγγελμα του διαιτολόγου, διατηρώντας το διαιτολογικό του γραφείο στη Νέα Ερυθραία.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από το 2002 και έχει παρακολουθήσει συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για θέματα που αφορούν στον τομέα της διατροφής και της αισθητικής.

Το 2012 απόκτησε MBA στην Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, από το 2019 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με θέμα την επίδραση των γλυκαντικών ουσιών στη διατήρηση του υγιούς βάρους, όπου και είναι μέλος της διδακτικής ομάδας στα μαθήματα Διατροφική Αξιολόγηση και Διατροφική Αγωγή.

Είναι συγγραφέας σε άρθρα επιστημονικών περιοδικών, αλλά και σε τρία βιβλία που διδάσκονται στα ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Σύνταξη και Ανάλυση Διαιτολογίων» κυκλοφόρησε το 2005. Έχει εργασθεί ως Καθηγητής στην Τεχνική Εκπαίδευση, κατά την περίοδο 1999-2003, σε ΙΕΚ από το 1999 κατά διαστήματα, ενώ από το 2015 διδάσκει σε Κολλέγια, σε Bachelors και Masters των Τμημάτων Διαιτολογίας και σε Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Από το 2012 είναι Υπεύθυνος Διαιτολόγος στον Ξενώνα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΡΗΤΗ στο Γέρακα. Είναι μέλος της ιδρυτικής ομάδας της εταιρείας nutrimed και από το 2006 ως σήμερα είναι Υπεύθυνος του Δικτύου Γραφείων της nutrimed, δημιουργώντας τις βάσεις για την πρώτη αλυσίδα franchise διαιτολογικών γραφείων στην Ελλάδα, συστήνοντας από την αρχή πάνω από 15 διαιτολογικά γραφεία, ενώ από το 2011 είναι σύμβουλος υποστήριξης σε διάφορες εταιρείες τροφίμων.

Από το 2018 εργάζεται και ως Οperation & Financial Manager στο Πολυιατρείο DOCTORSPLUS, μια πρότυπη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στη Νέα Ερυθραία.