Κυριάκος Σκουλαρίκης

Programme Leader

Ο Κυριάκος Σκουλαρίκης έχει καταγωγή από την Κατερίνη. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας.

Το 1ο του πτυχίο στην Πληροφορική το πήρε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ως Μηχανικός Πληροφορικής. Συνέχισε στο ίδιο Πανεπιστήμιο την ακαδημαϊκή του κατάρτιση σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Διπλώματος σε Τεχνολογίες σε Υπολογιστικά Νέφη και Παράλληλο Προγραμματισμό. Από το 2020, εκπονεί την διδακτορική του έρευνα στο ίδιο τμήμα, με αντικείμενο την Ανάλυση Συναισθήματος σε ελληνικά κείμενα στο διαδίκτυο, ένας τομέας που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει τη δουλειά του τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια.

Από το 2019, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα όπως Βάσεις Δεδομένων, Γλώσσα Προγραμματισμού C, Παράλληλο Προγραμματισμό και Τεχνολογίες σε Υπολογιστικά Νέφη.

Παράλληλα, από το 2022 συνεργάζεται και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, και με το τμήμα της Εφοδιαστής Αλυσίδας στο μάθημα ERP I.

Στο Aegean College είναι από το 2022 Program Leader του BSc Computing και του MSc Artificial Intelligence.