Μαρία Μπλέτσα

MSc, PhDc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Μαρία Μπλέτσα είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακό τίτλου σπουδών με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή από το ίδιο πανεπιστήμιο και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αντικείμενο την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης ασθενών με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου.

Εργάστηκε στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» ως κλινική διαιτολόγος για το χρονικό διάστημα 2003 – 2023 και διατέλεσε προϊσταμένη του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του νοσοκομείου επί μια δεκαετία από το 2013. Πλέον εργάζεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Επίσης, από το 2006 είναι εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών από σχολές Διατροφής κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίου για το ακαδημαϊκό βιβλίο «Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή με στοιχεία παθολογίας» (Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης), ενώ έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αναρτήσεις σε συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων με θέμα την κλινική διατροφή.