Δρ. Μαρκέλλα Φιστέ

MSc, PhD, Lecturer, Programme Director MSc CBT with Counselling Skills

Η Μαρκέλλα Φιστέ είναι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι κάτοχος διετούς μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται ως ψυχολόγος στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο τα τελευταία 17 έτη. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος σε Τομεακές Επιτροπές Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας στην Αττική και στην Επαρχία, στον παρόντα χρόνο στην Α’ ΤΕΨΥ Αττικής του Υπουργείου Υγείας. Επίσης τακτικό μέλος της Επιτροπής Επιλογής θέσεων Επιστημονικού Προσωπικού στο ΨΝΑ Δαφνί.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας της Συμπεριφοράς και εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διδασκόντων Κολλεγίων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Στελεχών Βασικών και Συμπληρωματικών ΣΥΥ και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων καθώς και Πιστοποιημένο Στέλεχος ΣΥΥ. Έχει λάβει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Συμπεριφοριστικών-Γνωστικών Θεραπειών.

Έχει συμμετάσχει σε πολυήμερα workshops και master classes σχετικά με enhanced CBT, Schema Therapy, Psychiatry από κορυφαίους trainers της Αμερικής και Ευρώπης.

Έχει συμμετάσχει σε 146 Ελληνικά και διεθνή συνέδρια με 117 ανακοινώσεις. Έχει 45 δημοσιεύσεις σε πλήρη και περιληπτική μορφή σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι εκπαιδεύτρια σε ΕΠΑΛ, ΙΕΚ καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας.

Διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Aegean College.