Νίκος Πελεκούδας

MSc (c), Lecturer

Ο Νίκος Πελεκούδας είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτική Κοινωνιολογία, ενώ σήμερα βρίσκεται στο τελευταίο έτος των διδακτορικών του σπουδών στην Κοινωνική Πολιτική.

Διαθέτει πιστοποιημένη από την ΑΣΠΑΙΤΕ Παιδαγωγική Επάρκεια, καθώς επίσης έχει και εξειδικευμένη κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο προσανατολισμένο σε πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα του καιρού μας, συμβατό με τις σπουδές του. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του.

Το διδακτικό και επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι σήμερα στραμμένο στα ζητήματα του κοινωνικού αποκλεισμού, της συμβουλευτικής ψυχολογίας, καθώς και την συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μειονοτικών ομάδων κάθε είδους.

Τέλος έχει 14 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κατά συνέπεια διαθέτει ένα καλό μείγμα διδακτικής παρουσίας, επιστημονικής κατάρτισης και ερευνητικών αποτελεσμάτων.