Παναγιώτης Σ. Τζακώστας, MBA

Ο Παναγιώτης Τζακώστας είναι Στρατιωτικός Οικονομολόγος, αποφοίτησε (πρώτος στην τάξη 1999) από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης και υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Διαθέτει ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2011), στο οποίο φοίτησε με υποτροφία του Υπουργείου Άμυνας.

Εργάστηκε, αρχικά, ως υπεύθυνος σχεδίασης και κατάρτισης του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Τα έτη 2008, 2012 και 2013 επιλέχθηκε ως οικονομικός σύμβουλος των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας. Από τον Σεπτ 2014-Ιουν 2016  υπηρέτησε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ως Διευθυντής Προμηθειών. Σήμερα υπηρετεί στο τμήμα Προϋπολογισμού της  Δνσης Οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Έχει παρουσιάσει μελέτες στο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με την ικανοποίηση ασθενών (2012), το ιατρικό σφάλμα υπό το πρίσμα της ελληνικής νομολογίας (2014) και την αποδοτικότητα του 401 ΓΣΝΑ (2016). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διοίκηση αλλαγών και η κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τέλος, είναι ενεργός αθλητής ποδηλασίας και το 2010 υπήρξε Δευτεραθλητής Ελλάδας στην Ορεινή Ποδηλασία.