Σοφία Κωνσταντοπούλου

Η Σοφία Κωνσταντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών όπου εξειδικεύθηκε στην «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων».

Έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

Θεωρώντας απαραίτητη τη δια βίου μάθηση, ενημερώνεται αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης και παρακολουθεί διεθνή και εγχώρια συνέδρια, ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων με ψυχικές δυσκολίες, στην ψυχολογική αξιολόγηση και στη διαχείριση των συναισθηματικών αναγκών των χαρισματικών παιδιών.