Σοφία Παπακαλούση

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Saint’s Michaels College στο Βέρμοντ των Η.Π.Α. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (1999) και από το πρόγραμμα Learning Design and Technology Certificate in Education στο Harvard Extension School (2001) του Harvard University στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

Επηρεασμένη από τα μαθήματα που παρακολούθησε από τον καθηγητή Robert Kegan στο Harvard University πάνω στο coaching αποφάσισε να φοιτήσει στο πρόγραμμα Advanced Diploma in Life and Bussiness Coaching στο Kingstown College, Ireland.

Πιστοποιήθηκε ως επαγγελματίας σύμβουλος (coach) από τον Αμερικάνικο Σύλλογο ICF. Εξειδικεύτηκε στο Life Coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) από τον καθηγητή κ. Γ. Καραθάνο. Φοίτησε επίσης, στο πρόγραμμα Immunity to change του πανεπιστημίου Harvard στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α με καθηγητές τους R. Kegan και L. Laskow – Lahey.

Πιστοποιημένη Life learner παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο πεδίο της εκπαίδευσης και του Coaching και φέτος ολοκληρώνει και το Μεταπτυχιακό της.

Ιδρυτικό μέλος του HCCMA (Σύλλογος Συμβουλευτικής Ελλάδας Coaching Mentoring Ελλάδας), μέλος του Αμερικανικού AAACE (American Association for Adult and Continuing Education) και της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Είναι καθηγήτρια ενηλίκων από το 1994 στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Διδάσκει στο Aegean College στο πρόγραμμα του Aegean Lifelong Learning Center με τίτλο “Diploma in Life Coaching”.