Σταυρούλα Δρογκάρη

MSc (c), Εργοθεραπεύτρια

Η Σταυρούλα Δρογκάρη είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εργοθεραπεία (MSc) από το Jönköping University στη Σουηδία.

Από το 2015, συνεργάζεται με παιδιατρικό κέντρο αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης, παρέμβασης και εκπαίδευσης σε παιδιά και γονείς καθώς και εποπτείες σε Εργοθεραπευτές/τριες.

Είναι εκπαιδευμένη στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης Ayres (Επίπεδα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ) καθώς και στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση για πρόωρα και τελειόμηνα βρέφη (0-18 μηνών). Έχει εκπαιδευτεί στο SOS Feeding και πραγματοποιεί συνεδρίες σίτισης. Άλλες εκπαιδεύσεις που έχει παρακολουθήσει: Cognitive Orientation to daily Occupational Performance – CO-OP, Occupational Performance Coaching – OPC, DIR/Floortime (Επίπεδο Ι), ΚρανιοΙερή Θεραπεία (Επίπεδο Ι), δέσμες αξιολόγησης BOT-2 και PDMS-2. Είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση της Πρότυπης Δοκιμασίας Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος «Παῖς».

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Έχει συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης ως ομιλήτρια σε στρογγυλή τράπεζα αλλά και με αναρτημένη παρουσίαση (poster). Είναι δημιουργός του InfOT.