Θεοδώρα Βασιλογιαννακοπούλου

Μοριακή Βιολόγος M.Sc, Ph.Dc

H Θεοδώρα Βασιλογιαννακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Βιολογία του Καρκίνου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2020 εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή στη Μοριακή Βιολογία της Γήρανσης στο Εργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Ph.D in Molecular Biology of Senescence) ούσα Διδακτορική Υπότροφος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Διαθέτει πολυετή ερευνητική εμπειρία καθώς έχει συνεργαστεί με τα ερευνητικά ιδρύματα ΙΙΒΕΑΑ, BSRC Alexander Fleming και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και μετρά 5 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες, με πιο πρόσφατη τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διδακτορικού της στo συμπόσιο “Systems approaches towards cancer cell plasticity” του University College London (UCL) το Μάρτιο του 2023.