Θεόδωρος Σουγκλάκος

Ο Θεόδωρος Σουγκλάκος είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στον «Αθλητικό τουρισμό, οργάνωση δρωμένων & χορό» ενώ παράλληλα παρακολουθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. με τίτλο «Λειτουργική αποκατάσταση αθλουμένων και ασκουμένων».

Η διπλωματική του εργασία πραγματεύεται τα κίνητρα παρακίνησης χορευτών για τη συμμετοχή τους σε χορευτικές ομάδες. Έχει ήδη τρεις δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το φάσμα των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι ευρύ και βρίσκεται στην μελέτη και εξέλιξη της αθλητικής παιδαγωγικής, της φυσικής αγωγής εντός εκπαιδευτικού πλαισίου, της εκμάθησης της καλαθοσφαίρισης στην αναπτυξιακές ηλικίες, της προπονητικής επιβάρυνσης σε αθλήματα όπως η καλαθοσφαίριση αλλά και τον χορό. Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, με το ποδόσφαιρο και την καλαθοσφαίριση. Εργάζεται ως προπονητής φυσικής κατάστασης σε ερασιτεχνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης και ως καθηγητής ελληνικών παραδοσιακών χορών σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς.