Βίκυ Παπαγεωργίου

Η Βίκυ Παπαγεωργίου είναι ESL/EAP lecturer με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία με κυρίως ενήλικες εκπαιδευόμενους. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (με διάκριση) και είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και ενος δεύτερου μεταπτυχιακού στην Ιστορία της Τέχνης με τη διατριβή της στην τελευταία ταινία του Derek Jarman, Blue, και στο Houston Chapel του Mark Rothko (Goldsmiths College, University of London). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου PGCE in Technology Enhanced Learning από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας Trinity Saint David (με διάκριση).

Σπούδασε στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά συμμετείχε (σε ηλικία 22-24 ετών) σε ένα διεθνές πρόγραμμα για το πρόγραμμα McLuhan στον Πολιτισμό και την Τεχνολογία για το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς, μεταφράζοντας ένα διαδικτυακό λεξικό  στη Γραμμική Προοπτική (Διάκριση), υπό την επίβλεψη του Dr Kim Veltman, διευθυντή της εποχής του Ινστιτούτου McLuhan. Συνολικά της έχουν απονεμηθεί 5 υποτροφίες (Ι.Κ.Υ., Erasmus, Tempus, European Community Projects). Τα πεδία ενδιαφέροντός της είναι ESL και Τέχνη, EdTech και MOOCs, δημιουργικότητα και inquiry based learning, project work, χρήση βίντεο. Αγωνίζεται για μια δημοκρατική παιδεία που δίνει την ευκαιρία για κριτική σκέψη και συνεχή αμφισβήτηση μέσω της χρήσης τέχνης, εικόνων, ταινιών και βίντεο.

Αυτή τη στιγμή μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, εργαζόμενη ως καθηγήτρια Ακαδημαϊκής γραφής σε Πανεπιστήμια. Δημοσιεύει συχνά άρθρα σε διεθνή newsletters και ακαδημαϊκά περιοδικά και κάνει επίσης παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Αυτή τη στιγμή είναι επίσης μέλος του Publications Committee του IATEFL, συνεκδότρια στις Εκδόσεις ELTA Serbia και website editor του Visual Arts Circle . Επίσης, έχει γίνει δεκτή στο διδακτορικό (TEL : technology enhanced learning) του Πανεπιστημίου του Lancaster.