Υποψήφια Δρ. Αρχοντούλα Δρούκα

BSc, MSc, PhD (c)

Η Αρχοντούλα Δρούκα είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Κλινική Διατροφή και υποψήφια διδάκτορας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στη μελέτη της επίδρασης της διατροφής και του τρόπου ζωής στις γνωσιακές λειτουργίες και σε πρώιμους βιοδείκτες άνοιας. 

Από το 2021 συνεργάζεται με το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν την πρόληψη της άνοιας, καθώς και την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα, συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως εξωτερική συνεργάτιδα σε μελέτες προληπτικής διαχείρισης τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για τη νόσο Alzheimer και σε κλινικές δοκιμές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της νόσου.  

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ ερευνητικές της εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στα οποία έχει συμμετάσχει και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια.