OMIROS EDUCATIONAL GROUP
AegeanCollege logo
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Λάρισα
241 1100001
Θεσσαλονίκη
2311 256619

6 Workshops STEM Ρομποτικής για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους

Εκπαιδεύσου στις μεθόδους διδασκαλίας του αύριο και απογείωσε την καριέρα σου!

Ρομποτική για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους

Στις 11 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά ο 1ος κύκλος σεμιναρίων του ΚΔΒΜ-2 Aegean Lifelong Learning Center με τίτλο STEM & Robotics Training για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους.

Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε 6 workshops και θα διεξαχθεί σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη από τον Ιανουάριο του 2024 έως το Μάιο του 2024.

Εισηγήτρια θα είναι η κα. Τίνα Μιναρετζή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. και δημιουργός του Tinas Lab, ενός Εργαστηρίου Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου παρέχεται Πιστοποίηση από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 Aegean το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Agenda

Τα Workshops Ρομποτικής θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Aegean College Λάρισας και Θεσσαλονίκης και ώρες 18:00-21:00.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα είναι:

ΛΑΡΙΣΑ

 • 1o workshop: 11/01
 • 2o workshop: 15/02
 • 3o workshop: 07/03
 • 4o workshop: 28/03
 • 5o workshop: 18/04
 • 6o workshop: 09/05

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • 1o workshop: 18/01
 • 2o workshop: 22/02
 • 3o workshop: 14/03
 • 4o workshop: 04/04
 • 5o workshop: 25/04
 • 6o workshop: 16/05
Διδακτικές Ενότητες
 • Πλακέτα Makey Makey: Η πλακέτα Makey Makey δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης του ψηφιακού κόσμου με τον πραγματικό κάνοντας εφικτή τη δημιουργία ποικίλων δραστηριοτήτων. Σε αυτό το εργαστήριο που είναι και το πρώτο δεν χρειάζεται καμία ειδική γνώση προγραμματισμού που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο ώστε οι εκπαιδευτικοί να εισαχθούν στον κόσμο του Stem με ομαλό τρόπο. Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνουν 3 εργασίες με την πλακέτα οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν κατευθείαν και στην σχολική τάξη.
 • Επεξεργασία απλών υλικών και σύνδεσης του με ηλεκτρικά στοιχεία για την κατασκευή μηχανημάτων: Σε αυτήν την ενότητα μαθαίνουμε πως η σύνδεση απλών υλικών και ηλεκτρικών στοιχείων όπως λαμπάκια , μπαταρίες , κινητήρες, βομβητές μπορούν να συνδυαστούν για να κατασκευάσουμε μηχανήματα όπως ανιχνευτές μετάλλων, ανεμιστήρες, ανιχνευτές κίνησης, σεισμογράφους και πολλά άλλα. Μέσω της κατασκευής 3 μηχανημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν πως με τη συνεργασία των φυσικών επιστημών και τεχνικών συναρμολόγησης μπορούμε να εισάγουμε μαθήματα κατασκευών στην σχολική τάξη που δεν αφορούν πλέον μόνο το εικαστικό φάσμα αλλά συνδέονται με τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική.
 • Πρώτη επαφή με προγραμματιστικό περιβάλλον: Στο περιβάλλον του Scratch Jr και του Scratch θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της σύνδεσης του προγραμματισμού με τις ανάγκες και τους εκπαιδευτικούς στόχους των νηπίων και των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας. Θα εκτελεστούν δύο projects στο καθένα από τα παραπάνω περιβάλλοντα αντίστοιχα. Επίσης θα δωθούν σημειώσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι να προχωρήσουν και μόνοι τους σε εξάσκηση παρόμοιων projects
 • Σύνδεση Scratch με πλακέτα Makey Makey: Στο περιβάλλον του Scratch θα συνδεθεί η πλακέτα Makey Makey ώστε να δημιουργηθούν projects σε προγραμματιστικό περιβάλλον τα οποία θα ελέγχονται μέσω εξωτερικών ερεθισμάτων από την πλακέτα Makey Makey. Η πλακέτα είναι συμβατή με το Scratch και αυτό δίνει τη δυνατότητα της δημιουργιάς ποικίλων εφαρμογών.
 • Εισαγωγή στην πλακέτα Microbit: Στην ενότητα αυτή θα κάνουμε μία εισαγωγή στην πλακέτα Microbit η οποία λόγω της μεγάλης ποικιλίας αισθητήρων που διαθέτει προσφέρει πολύ μεγάλο εύρος εφαρμογών. Αισθητήρας θερμοκρασίας, κλίσης, ήχου, φωτενότητας και πολλοί άλλοι θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε θερμόμετρο, ζάρι, συναγερμό κλοπής και πολλά ακόμη. Το περιβάλλον του προγραμματισμού είναι ταυτόσιμο του Scratch που έχει προηγηθεί και η μετάβαση είναι ομαλή και κατανοητή.
 • Σύνδεση της πλακέτας Microbit με bricks και απλά υλικά για τη δημιουργία αυτόνομων ρομποτικών κατασκευών: Στην τελική ενότητα συνδυάζοντας όλες τις παραπάνω γνώσεις θα κατασκευάσουμε ένα αυτόνομο ρομποτάκι από απλά υλικά αλλά και πλαστικά τουβλάκια που θα αναταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα και θα εκτελεί κινήσεις καθώς θα επικοινωνεί με το περιβάλλον μέσω των αισθητήρων της πλακέτας και θα εκτελεί κινήσεις μέσω των κινητήρων που είναι ελεγχόμενοι από αυτήν. Θα δωθούν πολλά παραδείγματα για να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να προχωρήσει και από μόνος του στην δημιουργία νέων ρομποτικών κατασκευών.
Τρόπος Συμμετοχής

Η συμμετοχή είναι δυνατή μεμονωμένα σε κάθε workshop ή συνολικά και στα έξι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση online μέσω του ιστότοπου του Κολλεγίου ή απευθείας στα Κολλέγια στις πόλεις της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αυτή τη σελίδα.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Απορρήτου και συγκατατίθεμαι

  phone icon Contact Aegean College.

  Τηλεφωνικό κέντρο:

  2103211228

  Email:

  info@aegeancollege.gr