Στις 16 Απριλίου, οι φοιτητές του προγράμματος Βιολογίας του Aegean College επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων. Αυτή η εκδρομή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Χημείας Τροφίμων και Ασφάλειας, πρόσφερε στους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τα εργαστήρια και τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται στον τομέα της βιοτεχνολογίας τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια βιοτεχνολογίας τροφίμων, μικροβιολογικών αναλύσεων και εδώδιμων μυκήτων, υπό την καθοδήγηση εν ενεργεία ερευνητών. Επιπλέον, παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται αυτήν τη στιγμή στο Ινστιτούτο.
Στο εργαστήριο εδώδιμων μυκήτων, ενημερώθηκαν για τις βιοτεχνολογικές εφαρμογές των μανιταριών, περιλαμβανομένων της χρήσης τους για τη διατροφή, τη βιομετατροπή αγροβιομηχανικών υπολειμμάτων και την παραγωγή μεταβολικών προϊόντων. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα που παράγονται στο ΙΤΑΠ, καθώς και να κατανοήσουν την ανάγκη εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας.
Στο εργαστήριο μικροβιολογικών αναλύσεων, ενημερώθηκαν για τις μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων και τον τρόπο λειτουργίας τους, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών προς εταιρείες και ιδιώτες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές μας υλοποίησαν μικρά projects, όπως ο προσδιορισμός διάρκειας ζωής και η ανάλυση επικινδυνότητας.