Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Alumni Awards 2023 προς τιμήν 9 αποφοίτων του Aegean College, οι οποίοι έχουν διακριθεί χάρη στη λαμπρή πορεία που έχουν χαράξει ο καθένας στον τομέα δραστηριοποίησης τους.
Διαβάστε παρακάτω τις συναρπαστικές ιστορίες τους!
Ο κος Σταύρος Σαββόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος BSc Computing του Aegean College από το Canterbury Christ Church University. Ο κος Σαββόπουλος είναι πλέον Professional Overclocker παγκοσμίως σε συνεργασία με την Intel, AMD, ASUS. Επίσης, εργάζεται ως Marketing Activations Manager στην EFG στον χώρο των esports, με κύριο αντικείμενο εργασίας να φέρνει σε επαφή το brand και τα προϊόντα των συνεργαζόμενων εταιριών, με τους οπαδούς των videogames σε όλο τον κόσμο. Είναι πρώην Account Manager στην Level99 (esports marketing creative agency) & Fnatic (Business Development Manager). Η λίστα των συνεργατών του περιλαμβάνει την Intel, DHL, Monster, ASUS ROG, Spotify, US Airforce κ.α.
Στο κομμάτι του Computing, έχοντας συνεργασία με την ASUS, παρέχει υποστήριξη στο R&D τμήμα της εταιρείας για τις ROG μητρικές, με γνώμονα τη βελτίωση των hi-end προϊόντων. Έχει συνεργασία για την προώθηση προϊόντων με τις εταιρίες Intel Coffee Lake & Coffee Lake Refresh, Intel Comet Lake, AMD Ryzen Matisse, AMD Ryzen Vermeer, κ.α.
Ο Δρ. Σωτήρης Μητραλέξης είναι απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο Aegean College από το University of Essex. Eίναι ερευνητικός εταίρος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του UCL, επισκέπτης καθηγητής στο IOCS του Cambridge, διδάκτωρ φιλοσοφίας της Freie Universitat Berlin, διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βραβείο Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων 2018), διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Istanbul Sehir University και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton, του Cambridge, της Ερφούρτης και στο Peterhouse, και ως εντεταλμένος διδάσκων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.
Έχει εκδώσει τη μονογραφία Ever-Moving Repose (Cascade, 2017) και τις Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους (Αρμός, 2019) και έχει (συν)επιμεληθεί μεταξύ άλλων τους συλλογικούς τόμους Mapping the Una Sancta (Winchester University Press, 2023), Πέρα από την Επιστήμη και τη Θρησκεία: Νέες Φιλοσοφικές και Ιστορικές Προσεγγίσεις (Ροπή, 2021) και άλλους.
Η κα Βικτωρία Χαλκιά-Ντότσικα σπούδασε στο Aegean College, και απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Wales. Επίσης, είναι τελειόφοιτη Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Βρετανικού Πανεπιστημίου Bolton.
Έχει εκπαιδευτεί στο τετραετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανής Ψυχολογίας στην Αντλεριανή προσέγγιση, στην Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία ( ISIPT- Iowa University/USA-Level A & B), καθώς και στον συντονισμό εκπαίδευσης Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων -Μ. Χουρδάκη-Αθήνα). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών, εφήβων και οικογενειών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ιατρικό τμήμα. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανής Ψυχολογίας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής.
Εργάζεται ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια στην Λαμία διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο, όπου παρέχει μια σειρά υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Έχει εργαστεί, ως εξωτερική συνεργάτης, στα Δημοτικά Κ.Α.Π.Η της Φθιώτιδας, σε κέντρα θεραπείας Εφήβων-παιδιών-οικογένειας και σε Παιδικούς σταθμούς της πόλης. Συμμετέχει συστηματικά σε ομάδες εποπτείας και παρέχει εθελοντική εργασία. Είναι μέλος των British Psychological Society, του Health and Care Professions Council UK-HCPC), του European Association of Counselling, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού και της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής.
Ο κος Σταμάτης Σουρβίνος σπούδασε στο πρόγραμμα Λογοθεραπείας στο Aegean College και το Canterbury Christ Church University. Το 2019 πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής προσαρμοσμένης κολύμβησης για άτομα με αναπηρία με τίτλο STA Level 2 Award in Aquatic Teaching – People with Disabilities. Παρείχε εθελοντική εργασία στον Αθλητικό Σύλλογο Α.με.Α Καστελλάνοι επί σειρά ετών, ως προπονητής boccia και κολύμβησης, αλλά και στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά ως λογοθεραπευτής, του οποίου εν συνεχεία υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης. Τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως λογοθεραπευτής σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών.
Έχει συστηματική παρουσία σε Ελληνικά συνέδρια. Δημοσίευσε μελέτη με τίτλο “Speech and language therapy in children with ASD in an aquatic environment: the ASLT (Aquatic Speech and Language Therapy) program.”, στο Journal of Autism and Developmental Disorders, όπου και αποτελεί κριτή (reviewer). Είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του A.S.L.T. program, το 1ο πρόγραμμα παγκοσμίως με ερευνητικά δεδομένα, αναφορικά με την λογοθεραπευτική παρέμβαση στο νερό, για παιδιά με Δ.Α.Φ., το οποίο έχει αποδεδειγμένα μεγαλύτερα αποτελέσματα και οφέλη συγκριτικά με τα κλασσικά λογοθεραπευτικά προγράμματα παρέμβασης, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε αίθουσα.
Ο κος Μηνάς Λυσάνδρου έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές – MBA Global Business – στο Aegean College από το Coventry University. Επίσης, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κατέχει Master’s Degree in International Sports Law LLM – ISDE Madrid, αλλά και CAS in International Sports Organizations – Faculty of Law – από το University of Zurich.
Έχει ασκήσει δικηγορία στο Αθλητικό Δίκαιο, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Υπήρξε συνιδρυτής εταίρος και συνδιαχειριστής της δικηγορικής εταιρίας SL LAW FIRM από το 2016. Ακόμα, ήταν Ex officio Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΕΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (2016 – 2021), εταιρεία με βασικό αντικείμενο την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος και των διακριτικών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, από το 2016 έως το 2021 ήταν Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τέλος, από το 2021 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ ΟΦΗ.
Η κα Ισμήνη Καβαλλάρη είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, τέως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας, τέως Υποδιευθύντρια στο ΔΙΕΚ Αιγίου και νυν Υποδιευθύντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας.
Ολοκλήρωσε δεύτερο πτυχίο στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Aegean College από το Canterbury Christ Church University ενώ είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης:
- Στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και τη Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας.
- Στις Σπουδές στην Εκπαίδευση.
- Στην Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση.
Πρόσφατα απέκτησε διδακτορικό τίτλο με θέμα “Tην εφαρμογή της μεθόδου της Μετασχηματίζουσας Μάθησης μέσω της αισθητικής εμπειρίας στα Ελληνικά Δημόσια ΙΕΚ.”
Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, ενταγμένη εκπαιδεύτρια στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ, ενταγμένη στο Μητρώο Εξεταστών παραγωγής προφορικού λόγου της Αγγλικής Γλώσσας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Παρουσιάζει σημαντικό διδακτικό έργο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πολυετή διδακτική εμπειρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πλούσια εμπειρία ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δομές δια βίου μάθησης.
Έχει υπηρετήσει για 4 σχολικά έτη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Υποστήριξε επιστημονικά και παιδαγωγικά περίπου 500 προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων, 14 τοπικά πολιτιστικά δίκτυα συνεργαζόμενων σχολείων Αχαΐας και παρείχε επιστημονική καθοδήγηση και επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα τέχνης και πολιτισμού. Υπήρξε επιμορφώτρια στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Πατρών και σε πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα του Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δυτικής Ελλάδας.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε Καινοτόμες Πρακτικές και Δράσεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη, στις Σύγχρονες Μεθόδους Διδακτικής στο Ελληνικό Σχολείο, στη Διαχείριση της Πολυπολιτισμικότητας, στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη Μέθοδο Project, στη βέλτιστη αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Έχει διακριθεί με τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και της απονεμήθηκε Βραβείο Βέλτιστου Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου στο γνωστικό αντικείμενο “Βιωματικές Δράσεις-ΣΔΕ-Project”.
Η κα Αλεξάνδρα-Χριστίνα Μονέου σπούδασε Εφαρμοσμένη Διαιτολογία στο Aegean College στο πρόγραμμα BSc Dietetics του Coventry University. Αποφοίτησε το 2022 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Διατροφολογία στο University of Abredeen.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διαιτολογίας εργάστηκε στο Διαιτολογικό γραφείο NutriMed, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Διατροφολογικό και Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου Εταιρίων Υγείας Βιοιατρική.
Η κα Αναγνωστοπούλου Δήμητρα σπούδασε Λογοθεραπεία στο Aegean College από το Canterbury Christ Church University και έχει εξειδίκευση στις Διαταρακτικές Συμπεριφορές για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος + συναφή Σύνδρομα, αλλά και σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε Rapid Prompt Methods (RPM), σε Μαθησιακές Δυσκολίες και Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας στην Προσχολική και Σχολική ζωή παιδιών – εφήβων και ενηλίκων.
Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην “ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ” στο Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων που σχετίζονται με την Προσχολική και Σχολική ηλικία, τις Νευρολογικές Διαταραχές – Αφασίες, τις Τεχνικές Εκπαιδευτικής Παρέμβασης κ.ά.
Είναι ιδρυτής του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών – “Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” που εδρεύει στον Υμηττό το οποίο αποτελεί έναν εκπαιδευτικό χώρο που προάγει αξίες όπως την ισότητα, τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση παιδιών – εφήβων με αναπηρία, με στόχο την ομαλή ένταξη τους στην κοινότητα και στο σχολείο, ενώ είναι στη διαδικασία ίδρυσης Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και εφήβων ή ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία καθώς και Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία.
Ο κος Σταύρος Θεοδωρακόπουλος είναι απόφοιτος του προγράμματος Εργοθεραπείας του Aegean College και του Canterbury Christ Church University. Έχει λάβει κατάρτιση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι ιδιοκτήτης των κέντρων Ειδικής Διαπαιδαγώγησης «Χαρισματικά Παιδιά» και «Δια λόγου Τέχνη» καθώς και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διάδραση», η οποία πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την αντιμετώπιση του εθισμού παιδιών και εφήβων στις οθόνες. Τα κέντρα ειδικής διαπαιδαγώγησης, παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ιατρικής παρακολούθησης ατόμων με ψυχικές διαταραχές, ομάδες γονέων και συμβουλευτικής γονέων, για άτομα με νοητική στέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων και είναι υπεύθυνος Ψυχιατρικού ξενώνα – οικοτροφείου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Ιπποκράτης ΙΙ.
Έχει εκπαιδευτεί στο εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας PECS, στη μέθοδο Lego Based Therapy καθώς και στη μέθοδο εναλλακτικής αλληλεπίδρασης, η οποία αποτελεί μία προσέγγιση που διευκολύνει την ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων ατόμων που βρίσκονται ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο της επικοινωνιακής εξέλιξης, ή έχουν σοβαρές Μαθησιακές Δυσκολίες ή Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.
Όλες οι λεπτομέρειες για την Τελετή Βράβευσης Αποφοίτων του Aegean College εδώ.