OMIROS EDUCATIONAL GROUP
AegeanCollege logo
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Λάρισα
241 1100001
Θεσσαλονίκη
2311 256619

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο

Ο κόσμος της Ναυτιλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο παλμός της Ναυτιλίας χτυπά για μία ακόμα χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College.

Το Συνέδριο που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη του Πειραιά, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού και Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Ξηραδάκης καθώς και πολλοί ακόμα καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του τομέα της Ναυτιλίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν «Ναυτιλία και Αειφόρος Ανάπτυξη» και οι βασικοί άξονες συζητήσεων ήταν η ανταπόκριση του κλάδου στο αίτημα της αειφόρου ναυτιλίας, η συμβολή των νέων τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η σημασία της εκπαίδευσης για τη δημιουργία ικανού και καταρτισμένου στελεχιακού δυναμικού.

Όπως σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου, κύριος Νίκος Μακρυπλίδης, “Το Aegean College και γενικότερα ο Εκπαιδευτικός Ομιλος ΟΜΗΡΟΣ τιμάει και στηρίζει τον Πειραιά σε όλες τις τοπικές δράσεις και έχει άψογη συνεργασία με την αγορά στην προσπάθεια διαμόρφωσης άξιων και ικανών στελεχών, έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και να πρωτοστατήσουν την νέα εποχή της ναυτιλίας, την Ναυτιλία του μέλλοντος”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι “Η Ναυτιλία αποτελεί για τον Πειραιά, έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της πόλης. Ο Πειραιάς αλλά και ολόκληρη η χώρα, χρειάζεται τα νέα μυαλά, τους αυριανούς επαγγελματίες της Ναυτιλίας”. Τέλος, ανέφερε ότι “ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να συνεργαάζεται με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να είναι μέρος της συζήτησης για την ανάπτυξη που αφορά τον Πειραιά”.

Τι συζητήθηκε

Το πρώτο μέρος με ομιλητές τους Ξηραδάκη Γιώργο, Ναυτιλιακό Οικονομολόγο, Πλοίαρχο ΕΝ Χρίστου Νικόλαο, Technical Superintendent – Dynacom Tankers Management Ltd, Naval Architect & Marine Engineer Meng & MSc και Capt. Χρήστο Κωστάκη– Πλοίαρχο ΕΝ – Ναυπηγό Μηχανολόγο Μηχανικό, αφορούσε συζητήσεις γύρω από την Αειφόρο Ανάπτυξη και την ανταπόκριση του κλάδου της Ναυτιλίας στο αίτημα για Sustainability.

Στο δεύτερο μέρος, το οποίο ξεκίνησε με το χαιρετισμό του κύριου Κυριάκου Πιερρακάκη, Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκαν τρόποι με τους οποίους η Ναυτιλία θα προσαρμοστεί στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι Γαβαλάς Παναγιώτης, Director of Operations στην IQ Solutions S.A., Χάσκης Ιωάννης, Strategic Planning & Marketing, Piraeus Port Authority S.A., και Μανωλόπουλος Βασίλειος, Chartering & Operations Director στην Seatrust Maritime Inc, καθηγητής Ναυτιλιακών Σπουδών Aegean College.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του συνεδρίου, εστίασε στη συνδρομή της εκπαίδευσης στον κλάδο της Ναυτιλίας, με ομιλητές τους Δρ. Σορώτο Αντώνιο, Emeritus Professor, Εισηγητή στην Οργάνωση και Διοίκηση Ναυτιλιακών Εταιρειών, Δόμβρο Ιωάννη, Lawyer at Timagenis Law Firm, Καθηγητή LLM Aegean College, Στρατάκης Αντώνιο, Καθηγητή Ναυτιλιακών Σπουδών Aegean College, Ναυτιλιακό Οικονομολόγο, και Μανώλογλου Σωτήριο, Καθηγητή Ναυτιλιακών Σπουδών και Διοίκησης Τουρισμού Aegean College, Ναυτιλιακό Οικονομολόγο.

Δείτε στιγμιότυπα από το Συνέδριο στο video που ακολουθεί!

Κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα στα Ναυτιλιακά

Με τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, το Aegean OMIROS College απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι η κορυφαία επιλογή σπουδών στα Ναυτιλιακά.

Μάθετε περισσότερα για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College σε συνεργασία με το University of Essex.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Απορρήτου και συγκατατίθεμαι

  phone icon Contact Aegean College.

  Τηλεφωνικό κέντρο:

  2103211228

  Email:

  info@aegeancollege.gr