Αλέξανδρος Τσίγκας

ΜSc, PhDc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

O Αλέξανδρος Τσίγκας είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και υποψήφιος διδάκτορας, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης ασθενών με καρκίνο κεφαλής & τραχήλου κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της αντινεοπλασματικής θεραπείας. Παράλληλα είναι κάτοχος του Διπλώματος Κλινικής Διατροφής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού.

Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επί το πλείστον με τη διατροφική φροντίδα ογκολογικών ασθενών και ατόμων με Χρόνια Νεφρική Νόσο. Συνεργάζεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, συμμετέχει ως προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε σεμινάρια επιμόρφωσης επιστημόνων υγείας, ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Κλινική Διατροφή, έχει συμμετάσχει στην μετάφραση τεσσάρων κεφαλαίων, σχετικών με τη νεοπλασματική νόσο, του βιβλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και συμμετέχει στη συγγραφή βιβλίου σχετικά με τη «διαιτητική διαχείριση του ογκολογικού ασθενούς».

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ομάδας Ειδικών Κλινικής Διατροφής του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και έχει λάβει μέρος στην Επιστημονική Επιτροπή του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας και Διατροφής.