Δρ. Ανδρέας Σ. Μεϊντανόπουλος

MD, MSc (c), Lecturer

Ο Ανδρέας Στυλιανός Μεϊντανόπουλος είναι Ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με τίτλο «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών».

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την επείγουσα ιατρική και την χειρουργική, γεγονός που τον οδήγησε σε εθελοντικό έργο και πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ), στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «São José» της Λισαβόνας, στις αντίστοιχες κλινικές.

Έχει δημοσίευση στο «Journal of Clinical Neuroscience» με θέμα την ενδοεγκεφαλική αιμορραγία στο πλαίσιο νόσησης από COVID-19, με μεγάλη απήχηση στην επιστημονική κοινότητα (32 citations).

Βρίσκεται σε αναμονή έναρξης ειδικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ώστε να εκπαιδευτεί στη γενική χειρουργική, προς απόκτηση τίτλου ειδίκευσης στην Αγγειοχειρουργική. Επίσης, είναι μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) καθώς και του Συλλόγου Νέων Ιατρών (ΣΝΙ).

Στο Aegean College διδάσκει από τον Φεβρουάριο του 2023.