Δρ. Ειρήνη Λιδωρίκη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Δρ. Ειρήνη Λιδωρίκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή. Πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την περιεγχειρητική αξιολόγηση δεικτών θρέψης σε ασθενείς με καρκίνους ανώτερου πεπτικού συστήματος.
Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής εργάστηκε ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος στην Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου με την οποία και διατηρεί σχέση επιστημονικού συνεργάτη.
Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται στενά σε ερευνητικά πρωτόκολλα, αλλά και ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια που απευθύνονται στην επιμόρφωση επιστημόνων υγείας, αλλά και του ευρέος κοινού.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Παράλληλα, έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε φοιτητές ιατρικής, ενώ εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια, στα οποία έχει συμμετάσχει και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στη σχέση μεταξύ διατροφής, φλεγμονής και μεταβολισμού σε σχέση με τη σαρκοπενία, τον καρκίνο, την υγιή γήρανση και την παχυσαρκία, καθώς και στη διερεύνηση διαφόρων μεθόδων αξιολόγησης της κατάστασης θρέψης.