Γρηγόριος Παπαδόπουλος

BSc, MSc, PhDc

Ο Γρηγόριος Παπαδόπουλος είναι Βιολόγος και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση του στην Μοριακή Βϊοιατρική, από το ομώνυμο διεθνές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Molecular Biomedicine”, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βϊοιατρικών Επιστημών ‘Αλέξανδρος Φλέμινγκ’.

Η έρευνα του άπτεται στη μελέτη σηματοδοτικών, μεταβολικών και ανοσολογικών μηχανισμών σε ασθένειες του ήπατος, στο μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων του Ηπατοκυτταρικού Καρκινώματος και της Μη-αλκοολικής Λιπώδους Νόσου του Ήπατος.

Έχει δραστηριοποιηθεί σε διεθνούς φήμης ερευνητικούς φορείς, με πολυάριθμες συνεργασίες και εμπειρία στη χρήση ποικίλων εργαστηριακών τεχνικών και εργαλείων στο πλαίσιο της βϊοιατρικής έρευνας. Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει ερευνητικά δεδομένα σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Τα κυριότερα ενδιαφέροντα του αφορούν τη σύλληψη μοριακών και κυτταρικών θεραπευτικών στρατηγικών έναντι πολυσυστηματικών νοσημάτων στον άνθρωπο, η μελέτη της αρχιτεκτονικής της παθολογίας σε ιστούς πειραματικών ζωικών μοντέλων και η βιοπληροφορική ανάλυση ερευνητικών δεδομένων μέσω ανάπτυξης υπολογιστικών εργαλείων.