Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης

Clinical Psychologist PhD, Cognitive Therapy Training, Programme Director, MSc Systemic Psychotherapy, MSc Forensic Psychology, MSc Perinatal Mental Health, Senior Lecturer

 

Ο Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του University of “Kliment Ochridski”και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (Magistr-MA) στη Ψυχολογία με εξειδίκευση στις ειδικότητες της Κλινικής & Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχολογία Εξέλιξης, Εκπαίδευσης και Κουλτούρας. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc)της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Διδάκτωρ Επιστημών Υγείας της Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και  Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (Università di Novedrate).

Εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών της Α’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών-Αιγινήτειο.

Εργάζεται ως Κλινικός Ψυχολόγος-Πραγματογνώμων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Διεύθυνση Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αθηνών-Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων.

Εργάστηκε ως μόνιμος Ψυχολόγος στο Υπουργείο Υγείας (2η Υ.Π.Ε, 6η Υ.Π.Ε.) τα τελευταία 11 έτη με τομέα ευθύνης το Ψυχολογικό Εργαστήριο και το Ιατρείο Ψυχολογίας και ασχολείται με τη διάγνωση, τη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Δίνει διαλέξεις για θέματα Ψυχολογίας σε φορείς, συμμετέχει με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις στην Κλινική Ψυχολογία, στην Ψυχοπαθολογία παίδων, εφήβων, ενηλίκων, στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Θεραπεία και στο Ψυχόδραμα.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι πολλά και τα συνδέει με γνώμονα την επιστήμη της Ψυχολογίας, την θεραπεία και την εκπαίδευση.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη του εργασιακού εκφοβισμού και της ηθικής παρενόχλησης(mobbing) στους επαγγελματίες υγείας και την ποιότητα ζωής, καθώς και θέματα που άπτονται της ψυχοσυναισθηματικής υγείας της οικογένειας, του παιδιού και του εφήβου.

Συγγραφέας των βιβλίων:

•Ηθική παρενόχληση(mobbing)/ η αδιόρατη απειλή στο ψυχικό κόσμο των επαγγελματιών υγείας, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618-5471-00-2

• Όσα δεν μπορώ να πω…τα ζωγραφίζω/ Όταν η παιδική ψυχή πιάνει το πινέλο, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618- 5471-18-7

Συγγραφική συμμετοχή: Η αρωγή της δραματικής τέχνης στην ψυχοσυναισθηματική υγεία του θυματοποιημένου εφήβου στο: Γιατί με αφορά η Τέχνη. Οι πολλές διαστάσεις της και πως αξιοποιείται στη ζωή μας, σελ. 82-98 Αθανασέκου Μ, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618-83587-5-7.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, μέλος της Προστασίας Ανηλίκων Νομού Κορινθίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προαγωγή της Εκπαίδευσης των Δημιουργικών/Χαρισματικών/Ταλαντούχων Παιδιών και Εφήβων και μέλος του Συλλόγου Eλλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ.

Έχει συμμετάσχει σε 250 Ελληνικά και διεθνή συνέδρια με 70 ανακοινώσεις.

Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε πλήρη και περιληπτική μορφή σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι εκπαιδευτής στην ΑΣΠΑΙΤΕ στο τμήμα ΠΕΣΥΠ καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Διδάσκει ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας μαθήματα Ψυχολογίας (Ψυχολογία της Υγείας, Κλινική Ψυχολογία) και στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αναπτυξιακή και Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Είναι καθηγητής και Ακαδημαϊκος Υπεύθυνος στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Aegean College σε συνεργασία με το University of Essex : MSc Systemic Psychotherapy, MSc Forensic Psychology and MSc Perinatal Mental Health. Επίσης διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα MSc Clinical Psychology και MSc Cognitive Behavioural Therapy with Counselling Skills.