Κωνσταντίνος Κατσάς

MSc, PhD (c)

Ο Κωνσταντίνος Κατσάς είναι Διαιτολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2018). Έχει αποφοιτήσει από το μεταπτυχιακό στον τομέα της  Βιοστατιστικής, στα τμήματα της Ιατρικής Σχολής και του Μαθηματικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018), ενώ από το 2022 είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής Αθηνών.

Από το 2018 αποτελεί ανεξάρτητος συνεργάτης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, με συμμετοχή σε μια πληθώρα διαφορετικών ερευνητικών πρωτοκόλλων, με βασική ενασχόληση τον σχεδιασμό και τη στατιστική ανάλυση.

Έχει παρακολουθήσει πάνω από 40 συνέδρια και σεμινάρια από το 2015 έως σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει εμπλακεί ενεργά στον τομέα της έρευνας, με  17 προφορικές ανακοινώσεις και 16 δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια στον χώρο της ιατρικής, της επιδημιολογίας και της διατροφής (hindex:5), ενώ είναι κριτής (reviewer) σε 9 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει άριστες γνώσεις τριών διαφορετικών προγραμμάτων στατιστικής ανάλυσης και αγγλικών. Από τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εργάζεται ως βιοστατιστικός στο Ινστιτούτο Prolepsis.