Μαρία Κοντογιάννη

RM, PgCert., MA

Η Μαρία Κοντογιάννη είναι Απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Arts in Midwifery Practice από το Thames Valley University του Λονδίνου με θέμα έρευνας: «What influences women to choose to give birth at home in the city of Athens, Greece?».

Έχει εργαστεί ως νοσοκομειακή μαία κι ελεύθερη επαγγελματίας στην Ελλάδα, ενώ ήταν υπεύθυνη κοινοτική και νοσοκομειακή μαία στο Λονδίνο, εκτελώντας τοκετούς στο νοσοκομείο και στο σπίτι.

Σήμερα είναι εργαστηριακός συνεργάτης στη Μαιευτική σχολή του ΤΕΙ Αθήνας και διδάσκει στο BSc (Hons) Midwifery (Applied) του Aegean College. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Home birth, an interview research project on women’s home birth choices». Είναι παντρεμένη και μητέρα μίας κόρης.

Στο τμήμα Μαιευτικής διδάσκει τις Βασικές Δεξιότητες στο εργαστήριο καθώς και τα μαθήματα “Προετοιμασία για Γονεϊκότητα” και “Ηθική, Ιστορία και Νομοθεσία στη Μαιευτική”.