Μέσσας Κωνσταντίνος

Ο Μέσσας Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με ειδίκευση στην «Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση».
Η διπλωματική του εργασία πραγματευόταν το θέμα της παιδικής κατάθλιψης σε σχέση με την φυσική άσκηση. Το φάσμα των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι ευρύ και βρίσκεται στην μελέτη και εξέλιξη της αθλητικής παιδαγωγικής, της φυσικής αγωγής εντός εκπαιδευτικού πλαισίου, της εκμάθησης του κλασικού αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, της προπονητικής επιβάρυνσης σε αθλήματα όπως ο στίβος και το ποδόσφαιρο και την παιδική ψυχική υγεία και την σχέσης της με την άσκηση. Έχει ήδη δυο δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Παράλληλα παρακολουθεί ένα πρόγραμμα του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. για την προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, με τον στίβο, το ποδόσφαιρο και το Tae kwon do . Έχει εργαστεί ως προπονητής φυσικής κατάστασης σε ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως προπονητής σε ομάδα στίβου και ως εκπαιδευτής.