Νίκος Παναγιώτου

Med. In Special Education

Ο Νίκος Παναγιώτου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί -επί σειρά ετών- στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και το δικό του υλικό διδασκαλίας για μαθητές Δημοτικού.

Έχει παρακολουθήσει -επιτυχώς- πληθώρα ημερίδων, σεμιναρίων, επιμορφώσεων και μαθημάτων που άπτονται του πεδίου της εκπαίδευσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει γράψει και επιμεληθεί το e-book «Συμπεριληπτική Εκπαίδευση: ένα εγχειρίδιο συνοπτικής παρουσίασης του όρου» (αυτοέκδοση).

Ακόμη, έχει υπάρξει εισηγητής σε διάφορα Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, με προφορικές ανακοινώσεις, ενώ έχει δημοσιεύσεις και σε Παιδαγωγικά Περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, τη διαχείριση της τάξης, την εκπαιδευτική ηγεσία και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.