Όλγα Κεχαγιά

Η Όλγα Κεχαγιά είναι Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον αγωνιστικό αθλητισμό, την ειδική φυσική αγωγή και την κλινική άσκηση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Φυσική Αγωγή / Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα και στην Κλινική Άσκηση, τα οποία ολοκλήρωσε με άριστα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται της άσκησης σε ειδικούς πληθυσμούς, της φυσιολογίας της άσκησης και της αποκατάστασης. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών μελέτησε την επίδραση της άσκησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με νευροαναπτυξιακή διαταραχή, και το μοριακό αποτύπωμα της άσκησης σε άτομα με καρδιομεταβολικές παθήσεις.

Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και δύο papers εν αναμονή δημοσίευσης σε ξένο περιοδικό.

Έχει εργαστεί σε πολλά διαφορετικά αθλητικά πλαίσια, μεταξύ των οποίων αθλητικοί σύλλογοι (στίβου, κολύμβησης), γυμναστήρια και studio personal και έχει πολυετή εμπειρία στη συνταγογράφηση της άσκησης, στην προσωπική γυμναστική, στην κλινική άσκηση και στη μέθοδο pilates. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής στο Γ.Ν.Θ Γ. Παπανικολάου.