Πάτρικ Καραντίνος

Εκπαιδευτής Mindfulness και Διαλογισμού

Ο Πάτρικ Καραντίνος εξασκεί Διαλογισμό, Mindfulness, Taichi Chuan και Qi Gong για περισσότερα από 20 χρόνια και διδάσκει για πάνω από 10. Είναι εκπαιδευτής Taichi στο Κέντρο Πολιτισμού του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος (SNFCC) από το 2017. Ως ασκούμενος του Τάιτσι, έχει κερδίσει πολυάριθμα μετάλλια σε Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρωταθλήματα.

Ήταν εκπαιδευτής Mindfulness και Qi Gong στην εταιρεία ‘Forever Living’ το 2017–2018 και εκπαιδευτής Taichi Chuan στο ACS Athens το 2017–2018, όπου και επιλέχτηκε προσωπικά από τον πρώην πρόεδρο, Δρ. Στέφανο Γιαλαμά, για τις γνώσεις του και τις διδακτικές του ικανότητες, ως Συντονιστής Προγραμμάτων Mindfulness στο ACS Athens. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, δημιούργησε και δίδαξε το μάθημα ‘Body-Mind Balance’ σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποτροφιών ‘Youth to Youth’. Επίσης, ενσωμάτωσε τις πρακτικές και τις αρχές του Mindfulness και του Taichi σε διοικητικά σεμινάρια ηγεσίας, συμμετείχε στη δημιουργία και τη διδασκαλία του μαθήματος ‘Equilibrium’ και δίδαξε Mindfulness σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο σε τάξεις όσο και ατομικά.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, συνέχισε να διδάσκει Mindfulness και Qi Gong σε μαθητές, εκπαιδευτές, καθώς και σε γονείς και κηδεμόνες. Από το 2022, διδάσκει το μάθημα που δημιούργησε για το Mindfulness και τον Διαλογισμό στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο (Hellenic American College) στην Αθήνα όπου και πραγματοποίησε 3 εργαστήρια για το ίδιο θέμα. Επίσης, από το τρέχον έτος, είναι εκπαιδευτής Taichi στο Κολλέγιο Αθηνών και συνεχίζει να διδάσκει Διαλογισμό, Mindfulness, Qi Gong και Taichi μέσω της εταιρείας του ‘Karantinos Personal Training’.