Ραλλού Λυμπέρη

RM, MSc, PhDc, Lecturer

Απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης στην «Προγεννητική & περιγεννητική Ψυχολογία». Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως Μαία σε ιδιωτικό Μαιευτήριο, στο Τμήμα Μαιευτικής της Αθήνας για 8 ακαδημαϊκά έτη (2004-12) ως εργαστηριακός συνεργάτης αλλά και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και από το 2006 στο Σύλλογο Μαιών της Αθήνας (ΝΠΔΔ) . Διετέλεσε Course leader του προπτυχιακού προγράμματος BSc (Hons) Midwifery (Applied) για δύο έτη.

Είναι τακτική ομιλήτρια σε πρόγραμμα του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθηνών σε σχολεία της Αττικής, με θέμα «Εφηβεία και Αγωγή Υγείας» ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια, εκπαιδεύτρια αλλά και ως μέλος της επιστημονικής-οργανωτικής επιτροπής σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη μαιευτική.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες, σχετικές με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα. Είναι μέλος της Συντακτικής επιτροπής/υπεύθυνη επιμέλειας έκδοσης του επιστημονικού Περιοδικού ΕΛΕΥΘΩ, της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Δράσης COST (Cooperation for Science & Technology) “Childbirth Cultures, Concerns, and Consequences: Creating a dynamic EU framework for optimal maternity care” 2010-2013.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Απώλεια (φυσική-συμβολική), Διαχείριση απώλειας, Πένθος, Προγεννητική εμπειρία και σύνδεση με την ενήλικη ζωή, Ψυχοσυναισθηματικές προεκτάσεις του Μητρικού Θηλασμού, τρόπος πρόσληψης υγείας-ασθένειας-τοκετού. Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα.

Στο τμήμα Μαιευτικής διδάσκει τα μαθήματα Βασικές Μαιευτικές Δεξιότητες, Μαιευτική Φροντίδα Ι και Διοίκηση Υγείας.