Θάλεια Χαραρά

Νοσηλεύτρια, MSc στην Ψυχική Υγεία

Η Θάλεια Χαραρά είναι Νοσηλεύτρια, πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι Αθηνών του τμήματος Νοσηλευτικής .Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών στην Ψυχική Υγεία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι πτυχιούχος της Δραματικής σχολής Αθηνών «Γ.Θεοδοσιάδης». Απέκτησε τίτλο ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή.

Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας και υπεύθυνη συντονισμού για την περιφέρεια Θεσσαλίας στην Πανελλαδική έρευνα πρόληψης Αναπτυξιακών διαταραχών με στόχο τον προληπτικό έλεγχο της ψυχοκινητικής ανάπτυξης όλων των βρεφών από 15 ημερών και παιδιών έως 5 ετών, που διεξήχθη από το Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007.

Εκπαιδεύτηκε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών στα γνωστικά αντικείμενα: Δομημένη ψυχιατρική και ψυχολογική συνέντευξη, αξιολόγηση και συμβουλευτική θεραπευμένων με διπλή διάγνωση στο Συμβουλευτικό Σταθμό, Ψυχοεκπαίδευση και διασυνδετική.

Εργάστηκε σε φορείς ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), ενώ σήμερα  εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική “Αγ. Φωτεινή Αθ. Καλογερόπουλος” στην Λάρισα σε ομάδες ψυχοθεραπείας και παράλληλα εργάζεται και ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνεργάτης του Aegean Omiros College όπου διδάσκει στα προπτυχιακά προγράμματα Εργοθεραπείας και Διαιτολογίας.