Αθανάσιος Χασάπης

Ο Θανάσης Χασάπης γεννήθηκε στην πόλη της Λάρισας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται ως στέλεχος πληροφορικής στην Ελληνική Πολεμική  Αεροπορία  ενώ παράλληλα διδάσκει σε στελέχη αυτής εφαρμογές πληροφορικής για τα τελευταία δέκα συναπτά έτη. Με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Όμηρος και συγκεκριμένα με το Aegean College συνεργάζεται ως καθηγητής πληροφορικής στο προπτυχιακό τμήμα BSc (Hons) Computing (Software Development) και στο μεταπτυχιακό τμήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης / MSc Artificial Intelligence.

Εισήχθη στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών Πληροφορικής και Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υποτροφία, όπου ολοκλήρωσε   τις σπουδές του με άριστα και έλαβε την εξειδίκευση στις  «Εφαρμογές στην Ασφάλεια  και την Διαχείριση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Προσομοίωσης». Εκπόνησε  μεταπτυχιακή εργασία με θέμα: ‘An Intelligent Distributed Task Allocation Scheme at the Edge of the Network’, . Είναι πτυχιούχος  Μηχανικός Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας με τίτλο πτυχιακής εργασίας «Εφαρμογή για Windows της Microsoft – Ανώμαλα Ρήματα της Αρχαίας Ελληνικής»  σε Γλώσσα Προγραμματισμού C#. Επίσης είναι  πτυχιούχος  Μηχανικός Ηλεκτρονικός  του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  με πτυχιακή εργασία «Κατασκευή συσκευών έλεγχου και καταγραφής δεδομένων με χρήση πρωτόκολλου TCP/IP χρησιμοποιώντας τους μικροελεγκτές PIC16F876 και SME290-C1».

Έχει λάβει πλούσια κατάρτιση και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την ασφάλεια εφαρμογών και υπολογιστών τόσο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και ανεξάρτητων φορέων.

Η ανάπτυξη  νευρωνικών δικτύων και Μηχανικές  Μάθησης καθώς και η ασφάλεια πληροφορικής με προσανατολισμό στην  συγγραφή ασφαλούς κώδικα άπτονται των ενδιαφερόντων του.