slider-shadow

Αναβάθμιση των Κολεγίων - Αναγνώριση των ευρωπαϊκών Bachelors & Masters

Το Aegean College είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (Άδεια Ίδρυσης: ΦΕΚ 1532/Β/27-7-2009 Άδεια Λειτουργίας: ΦΕΚ 1986/14.08.2013) και από διεθνείς φορείς που πιστοποιούν την ποιότητα και το κύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.

 Είναι πλέον γεγονός! Με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και συμπληρώθηκε με τις ρυθμίσεις της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου της 19.11.2012 ρυθμίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των Ευρωπαϊκών Πτυχίων, που απονέμονται μέσω φοίτησης σε Κολλέγιο, και που αφορούν σε όλες τις ειδικότητες και επίπεδα σπουδών. 

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του Aegean College που αποκτούν προπτυχιακούς (Bachelors), αλλά και μεταπτυχιακούς (Masters) τίτλους σπουδών, σε ακαδημαϊκά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με αναγνωρισμένα δημόσια Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση των τίτλων τους.

Πλήρως εξισώνονται τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά που προσφέρονται μέσω των Κολλεγίων με αυτά που χορηγούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους(ΝΣΚ)-(Γνωμοδότηση 276/2015). Έτσι οι τίτλοι σπουδών που προσφέρονται μέσω των Κολεγίων είναι ισότιμοι με αυτούς των ΑΕΙ για την βαθμολογική και την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι αποτέλεσμα των παραπάνω ρυθμίσεων είναι ότι οι απόφοιτοι των Κολλεγίων θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, θα μπορούν να διεκδικήσουν σχετική προαγωγή ή μισθολογική αναβάθμιση, θα μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων Οργανισμών και γενικά θα διαθέτουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που απολαμβάνουν οι απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Νομοθεσία που σχετίζεται με την αναγνώριση
ΦΕΚ 229/Α/19.11.2012
ΠΔ 38/2010 (ΦΕΚ 78/Α/25.05.2010)

Επισκεφθείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ενημερωθείτε για τη διαδικασία αναγνώρισης.
 
Διαβάστε ΕΔΩ 15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τα Κολλέγια.

Δικαίωμα ένταξης των απόφοιτων MSc in Early Childhood Education with Special Needs στους Πίνακες Ειδικής Αγωγής

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών βάση των πινάκων αναπληρωτών ΕΑΕ & ωρομίσθιων ΕΑΕ, οι απόφοιτοι του προγράμματος MSc in Early Childhood Education with Special Needs έχουν δικαίωμα ένταξης στους πίνακες ειδικής αγωγής.

 
Δείτε τη σχετική Υπουργική Απόφαση με αριθ. 128005/Δ2/08-08-2014 (ΦΕΚ 2217/13.08.2014 τ.Β΄) για τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
 
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3699 Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 
Επαγγελματικά Δικαιώματα των Αποφοίτων BSc (Hons) Dietetics

Οι απόφοιτοι του AegeanCollege κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Dietetics (Applied) εργάζονται ως Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι έχοντας αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με άτομα όλων των ηλικιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων διατροφής, βάρους και τη διαχείριση διατροφικών διαταραχών.

Μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να εργαστούν σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, όπως κέντρα διατροφής/ελέγχου βάρους και μεταβολισμού, σε spa, σε κέντρα αποκατάστασης, σε νοσοκομεία, μαιευτήρια, σχολεία, ειδικά σχολεία, κέντρα άθλησης και εκγύμνασης και κέντρα ημέρας ασθενών με ψυχο-νευρολογικές νόσους.   Δείτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου - Διατροφολόγου ( ΠΔ 133/ ΦΕΚ Α.213_1.10.2014). 

Επαγγελματικά Δικαιώματα των Αποφοίτων BSc (Hons) Clinical Speech and Language Science

Οι απόφοιτοι του AegeanCollege κάτοχοι πτυχίου BSc(Hons) in Speech and Language Science έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Μπορούν να εργαστούν σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, κέντρα ημέρας, ειδικά σχολεία και κέντρα λογοθεραπείας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε παιδιά με οργανικά προβλήματα όπως η κώφωση, με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός και η νοητική στέρηση, με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως όπως η νόσος Alzheimer, προβλήματα λόγου μετά από ατύχημα κ.ά. Δείτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτών (Π.Δ. 176/ ΦΕΚ Α/279_31.12.2014

Επαγγελματικά Δικαιώματα των Αποφοίτων BSc (Hons) Physiotherapy (Applied)

Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Physiotherapy (Applied) έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ως Φυσικοθεραπευτές με άτομα όλων των ηλικιών σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Μπορούν να εργαστούν σε κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία, ειδικά σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικούς συλλόγους και φυσικοθεραπευτήρια προσφέροντας υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά και ενήλικες με μυοσκελετικές, νευρολογικές και καρδιοαναπνευστικές διαταραχές.

Δείτε τη σχετική απόφαση για τους όρους και διαδικασια διενέργειας αντισταθμιστικών μετρων σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010 για το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή ( ΦΕΚ_1017.Β.23.04.2014

 

 

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology