Αλέξανδρος Αρφαράς

PhD,MSc Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία

Ο Δρ Αλέξανδρος Αρφαράς σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο οποίο αναγορεύτηκε το 2011 διδάκτορας Εγκληματολογίας.

Η διδακτορική του διατριβή εξετάζει το ρόλο του φυλακτικού προσωπικού στη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει ως επιμορφωτής σε προγράμματα επιμόρφωσης ανήλικων παραβατών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια εγκληματολογίας και κοινωνιολογίας.

Το βιβλίο του «Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η σωφρονιστική πολιτική, η παραβατικότητα ανηλίκων, η δικαστική ψυχολογία, η κοινωνική παιδαγωγική, η κοινωνιολογία της εκπαίδευσης καθώς και θέματα που αφορούν στον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των καταστημάτων κράτησης σε διεθνές επίπεδο.

Είναι ακαδημαϊκός στην Ανθρωπιστική σχολή του Aegean College στο πιστοποιημένο πρόγραμμα Ανακριτικής και Δικαστικής Ψυχολογίας.